Dezumificare miere

Deshidratoare și calitatea mierii

Deshidratatoarele LYSON sunt soluția perfectă pentru toți apicultorii care doresc să ofere clienților lor calitatea de primă clasă a mierii produse.

Dispozitivul este folosit pentru a reduce conținutul de apă din miere datorită unei metode eficiente de evaporare. Cunoștințele de bază ale apiculturii sunt că conținutul optim de apă din produsul final ar trebui să fie de 18%. O astfel de miere poate fi considerată coaptă și potrivită pentru turnare și consum. Din păcate, se întâmplă adesea ca factorii externi să nu permită albinelor să evapore apa din interiorul stupului.

Această situație este tipică pentru mierea de rapiță, când o centrifugare rapidă a mierii de la cadrele ne pot proteja de cristalizarea mierii în faguri. O situație similară apare la sfârșitul sezonului când se recoltează miere de miere sau vergea de aur. Vremea se schimbă rapid de la vară la toamnă - temperatura scade și umiditatea crește. În aceste condiții, albinele nu pot să îngroașe mierea, adică să evapore apa din ea până la nivelul necesar. Trebuie subliniat faptul că mierea necoaptă poate suferi un proces de fermentație, ceea ce o va face improprie pentru consumul uman sau albinele înseși.

Cum funcționează un deshidratator?

Datorita solutiei tehnice LYSON, situatia descrisa mai sus poate fi evitata prin folosirea unui deshidrator. Dispozitivul constă dintr-o cameră de uscare, un set de plăci rotative și o unitate de aspirare a aerului cald.

Operația este foarte simplă. Mai întâi, turnați miere în cameră, închideți și porniți dispozitivul. Plăcile montate încep să se rotească și să usuce produsul.

Acest echipament devine din ce în ce mai popular deoarece îl face pe apicultor independent de condițiile meteorologice imprevizibile. Datorită deshidratorului LYSON, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la condițiile care afectează negativ umiditatea mierii.


Loading...